A Természetjáró elindult több úton

 

 

Elindult a termeszetjaro.hu, a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) túra- és látnivaló-ajánló online szolgáltatása. Az oldalon az ország egész területét felölelő, részletes túraadatbázis mellett egy helyre gyűjtve találhatóak meg Magyarország legszebb természeti és kulturális értékei, valamint a túrázók számára fontos további hasznos információk, helyszínek adatai. A térképes online adatbázisban a rendszeres túrázókon kívül a hétvégi kirándulást tervezők, családdal, gyerekekkel útra kelők is megtalálhatják a nekik megfelelő célpontokat, útvonalakat.

A Természetjáró a belföldön utazást tervező legszélesebb közönségnek szól a rendszeres túrázóktól az alkalmi kirándulókig. Célunk, ahogy a szlogen is jelzi, hogy nem csupán a gyalogtúrázóknak, hanem a kerékpárosoknak és a vízitúrázóknak is hasznos tartalommal, újabb célpontokkal szolgáljunk. A folyamatosan bővülő túraajánlatok között számos családbarát, kisgyermekkel is teljesíthető kirándulásötlet is helyet kapott. Az aktuális időjárás, a túra hossza, szintemelkedése, kiindulópontjának megközelítése mellett arról is tájékozódhatunk, hogy az MTSZ által kiadott Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) birtokában hol tudunk olcsóbban megszállni, étkezni, szolgáltatásokat igénybe venni túráink, utazásaink során.

Az Országos Kékkör legpontosabb feldolgozását is a Természetjárón lehet megtekinteni. A kiválasztott kéktúra szakasz könnyedén letölthető a GPS-be, vagy térképet nyomtatva belőle a túraleírást kézzelfogható formában is magukkal vihetjük. Egyedülálló módon itt érhető el az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonala szakaszokra bontva és egészében is. A klasszikus szakaszolás mellett hamarosan napi szakaszolásban is letölthető lesz a Természetjáróról az Országos Kéktúra teljes útvonala.

A Természetjáró információi mobilapplikáción keresztül is elérhetőek, navigálásra is alkalmasak, sőt a felhasználók által bejárt útvonalat el is tárolhatjuk magunknak, vagy publikálhatjuk szélesebb körben. A Természetjáró fontos küldetése a közösségépítés. Az online térképes felület révén az oldalon regisztrálók egyedülálló módon szerkeszthetik meg saját túráikat, és oszthatják meg azokat barátaikkal a legnépszerűbb közösségi oldalak segítségével. Az oldal nemcsak a pontos túraútvonalat és annak magasságprofilját mutatja meg, hanem egy különleges 3D-s bemutatónak köszönhetően madártávlatból is megszemlélhetjük a kiválasztott túrát.

A Természetjáró fejlesztése folyamatos. Az MTSZ hosszú távú céljai közé tartozik a tartalom és az oldalon elérhető szolgáltatások bővítése: jelezzük, melyik út állapota romlott meg, hol kell számítani útlezárásokra, akadályokra, erdőlátogatási korlátozásokra, mikor lép életbe a tűzgyújtási tilalom. A Természetjáró folyamatosan bővülő online túraadatbázisa a belföldön kirándulást tervezők első számú kiindulópontja kíván lenni.

A Magyar Természetjáró Szövetség nemcsak a közelmúltban felmért útvonalakat, nemrég átadott turistaházakat, kilátókat szeretné feltenni hazánk online turistatérképére, hanem lehetőséget ad azoknak is, akik szeretnének hozzájárulni a tartalomfejlesztéshez vagy saját túráikat szeretnék megosztani a Természetjáró segítségével. Ha te is szeretnél közreműködni, jelentkezz a termeszetjaro@termeszetjaro.hu címen!

 

Vissza

 

 

  Hossz: 1171 km

  Szakaszok: 27 db

  Bélyegzőhelyek: 152 db

  Szintemelkedés: 31.545 m

  Szintcsökkenés: 32.150 m

  Teljesítők száma

    (2021. 02. 25-ig): 7264 fő

SZÍNES SZÁLLÁSPALETTA - MINŐSÉGI ELLÁTÁS

A Galyatető Turistacentrum a Magas-Mátra szívében, kortárs épületekben, környezettudatos létesítményben, teljes körű minőségi ellátással és különleges szálláspalettával várja a túrázókat, sportolókat, családokat
Töltse le prospektusunkat!

KÖZÖSSÉGI ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

Öt év tapasztalatával, teljes körű ellátással várjuk a táborozó diákokat, családi jubileumok, esküvők szervezőit, közösségépítő alkalmak, vállalati tréningek, konferenciák ötletgazdáit!