OKT

14

Budai-hegyég

Hűvösvölgy - Rozália téglagyár

    495 m

  -595 m

 

14,2 km

OKT-13

    

OKT-15

         

Hűvösvölgyben a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút végállomásánál pecsételés után rátérünk az Országos Kéktúra útvonalára. Keresztezzük a Hűvösvölgyi utat, és a 2009-ben leégett Balázs vendéglő parkolóján átvágva érjük el az Ördög-árok felett átvezető

gyaloghidat. Lemegyünk a völgybe, s a Glück Frigyes úton haladunk tovább. Kis tetőre érünk, előttünk feltűnik az erdő széle – hamarosan kilépünk a hármashatár-hegyi vitorlázórepülő-térre.

A mező szélével párhuzamos földúton indulunk tovább, elhaladunk Budapest korabeli határkövei mellett, és felérünk Mátyás király vadasparkjának emlékoszlopához. Utunk hamarosan leereszkedik a Határ-nyeregbe. Legyünk figyelmesek, mert az összefonódó, elágazó ösvények és túrajelzések labirintusában a kék sáv jelzéseket nem mindig egyszerű követni. Elérjük az Oroszlán-sziklát, végighaladunk a Kecske-hegy sziklás, meredek oldalában, mígnem az út erőteljesen emelkedni kezd. Felérünk a Látó-hegy fennsíkjára, az Árpád-kilátóhoz.

A Látó-hegy peremén folytatjuk az utat, közvetlenül az erdőhatáron, néha feltűnnek mellettünk a hegyoldalban legmagasabban álló házak. Ereszkedni kezdünk a Szép-völgy felé, a Fenyőgyöngye vendéglővel szemben keresztezzük a Szépvölgyi utat, majd a turistaúton ismét belépünk az erdőbe. Kapaszkodunk felfelé, elérjük a gerincet. Elhaladunk a Felső-Kecske-hegyen álló rádió-adótorony bejáróútja mellett, és nekiindulunk a Hármashatár-hegyre vezető végső kaptatónak. Fent a csúcs közelében közvetlenül a kék mentén egy villanyoszlopra szerelve

találjuk meg a bélyegzőhelyet, azonban - kis kitérőkkel - választhatunk további két pecsételőhely közül is: az Udvarház Étterem bejáratánál valamint a Zöld Bázis Erdei Iskolánál is vannak kihelyezett kéktúra bélyegzők.

Az objektum kerítése mentén indulunk tovább, elérjük a Vihar-hegy tetejét, onnan kisétálunk a Virágos-nyereg ligetes, nyáridőben vadvirágos mezejére. Átvágunk a réten és rövidesen elérjük a Guckler Károly utat, amelyen balra fordulunk. Itt a nyereg közelében a villanyoszlopnál lévő pecsételőhelyen bélyegzünk.

A kék és a sárga sáv jelzés együtt halad, egy katonasír melletti útelágazásban az OKK nyomvonala balra tér. Szintezve lépkedünk a Csúcs-hegy oldalában, s megpillantjuk a Rozália téglagyár épületeit. Egy balkanyarral befordulunk a távvezeték nyiladékába, onnan úgy kétszáz lépés után jobbra kell fordulnunk egy gyalogútra. Ereszkedünk, elhagyjuk az öreg erdőt, majd egy fiatalosba érünk. Haladunk lefelé, mígnem az ipari létesítményhez érünk, ahol beszerezzük következő pecsétünket a téglagyár kapujánál a villanyoszlopra kihelyezett pecsételődobozból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hossz: 1160 km

  Szakaszok: 27 db

  Pecsételőhelyek: 149 db

  Szintemelkedés: 35.405 m

  Szintcsökkenés: 35.198,6 m

  Teljesítők száma

    (2017. 05. 19-ig): 5863 fő

Céges rendezvények

Magyarország második legmagasabb pontján fekvő Galyatető Turistacentrum vállal céges rendezvényszervezést, csapatépítést, családi összejövetel és ünneplések kivitelezését.

 

Erdei iskola általános iskolások számára

Szeretettel várjuk az általános iskolás gyerekeket!
A dormitóriumban 31 főt tudunk elhelyezni, a kísérő felnőtteknek fürdőszobás szobát biztosítunk, igény szerint.