OKT-01

    

OKT

02

Kemeneshát

Sárvár - Sümeg

    450 m

  -438 m

 

71,9 km

OKT-03

         

A Nádasdy-várat elhagyva, rövidesen átkelünk a Rába-hídon, és a főút széli kerékpársávon ballagunk a Hegyközség határában lévő útelágazásig. Itt balra térünk, Ostffyasszonyfa felé. Az útelágazásból felkaptatunk az Alsó-Kemeneshát egyik

dombhátára, és hamarosan elérjük a várost elkerülő 88-as út kereszteződését. Átvágunk rajta, és továbbindulunk az aszfaltúton. Jobbra térünk, végigsétálunk az allé földútján, majd a mezők szélén kelet felé tartunk. Később földúton haladva mezőket, erdősávokat keresztezünk, aztán áthaladunk a felszámolt Sárvár–Zalabér–Batyk-vasútvonalon is.

A következő erdőszélen jobbra térünk, majd a Sitke felé vezető országút után újból jobbra kanyarodunk az itt kezdődő földútra. Ezen balra tartunk a sitkei kálváriakápolna tornyainak irányába. A templom mellett elhaladva jól kiépített gazdasági utakon érjük el Gérce határát. Gérce településen két pecsételőhely közül is választhatunk, egyiket a Polgármesteri Hivatal épülete előtt, másikat a Kismackó italbolt teraszán találjuk.

A főutcától jobb kéz felé keskeny aszfaltúton kaptatunk fel egy kis dombhátra. Elhaladunk a katolikus és az evangélikus temető között, majd a főút keresztezése után elérünk a Farkas-erdő peremén álló Rózsáskerti erdészházhoz, mely egyben pecsételőhely is.

A Scherg házaspár síremlékének érintésével továbbra is aszfaltúton jutunk a Banya-fák tisztáshoz. Hosszú, egyenes út végén pillantjuk meg a Hidegkúti erdészház épületét, kerítésén a

pecsételődobozzal. Aszfaltburkolatú utunk jobbra tér, mi pedig balra földutakon haladunk tovább. Több helyen villanypásztorral őrzött területeket keresztezünk – a drótok szigetelt fogantyúkkal kiakaszthatók az áthaladás időtartamára. Rövidesen elérjük Káldot.

Káldon a Korona büfében vagy az iskola épületénél kihelyezett bélyegzőkkel pecsételhetünk. A Dózsa György utcán hagyjuk el a községet, az erdőszélen haladva, szántóföldeken átkelve érkezünk meg Hosszúperesztegre, ahol a bélyegzőt a templom kerítésén találjuk.

Enyhe emelkedő után lassan elérjük a Szajki-erdőt. Az erdőben jobbra térünk le a Szajki-tavakat jelölő jelzőtábláknál egy földútra, majd az erdőn keresztül kis üdülőfalu központjához. A Szajki-tavak pecsételőhely, a pecsételődoboz az erdészházzal szemben a villanyoszlopra van felszerelve.

Kanyargós úton haladunk tovább, nyiladékok és rövidebb országúti szakasz következnek, majd elérjük a Kávás-kúti-erdő hosszú, délkelet felé vezető nyiladékait, időnként villanypásztorral elzárt pagonyokat keresztezve. Az erdő végén balra indulunk el a volt vasútállomás bekötőútján. Elérjük az Ötvös és Türje közötti országutat. Jobbra egy felüljárón keresztezzük a vasutat, aztán a Veszprém és Zala megye határát jelző tábla után nem sokkal balra fordulunk az erdei keréknyomokra, amin haladva kb. 100 m múlva elérjük a következő pecsételőhelyet, az ötvösi pontot.

Egy ideig a Dergecsi-erdőben haladunk, később kiérünk a Dabroncra vezető országútra. Bő egy kilométer után, még a derékszögű kanyar előtt jobbra térünk. A keréknyomok nyílegyenesen vágnak át a mezők között. Az országutat elérve balra fordulunk, ahonnan hamarosan megpillantjuk Mihályfa házait, de még a község előtt balra letérünk az aszfaltútról, és keréknyomokon indulunk Kisvásárhely felé. Kisvásárhelyen pecsételnünk kell, a pecsétet a faluban a Haranglábnál találjuk meg. A törpefalut elhagyva hamarosan elérjük a Sümegre tartó közutat, ahol aztán az országút hosszú egyenesébe befordulva a távolban már megpillanthatjuk a sümegi várat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hossz: 1160 km

  Szakaszok: 27 db

  Pecsételőhelyek: 149 db

  Szintemelkedés: 35.405 m

  Szintcsökkenés: 35.198,6 m

  Teljesítők száma

    (2017. 05. 19-ig): 5863 fő

Céges rendezvények

Magyarország második legmagasabb pontján fekvő Galyatető Turistacentrum vállal céges rendezvényszervezést, csapatépítést, családi összejövetel és ünneplések kivitelezését.

 

Erdei iskola általános iskolások számára

Szeretettel várjuk az általános iskolás gyerekeket!
A dormitóriumban 31 főt tudunk elhelyezni, a kísérő felnőtteknek fürdőszobás szobát biztosítunk, igény szerint.