5 éves az „Indulj el egy úton” Országos Kéktúra vetélkedő

 

Jubileumi, ötödik évét kezdi a Sajtos József ötletgazda által kitalált, az Országos Kéktúrát a magyarországi  és határon túli magyar általános iskolások számára népszerűsítő vetélkedő. A 2019/2020-as tanévben zajló vetélkedőt az MTSZ is felkarolja, részben a kommunikációban, részben a személyes részvétellel és terepi feladatokkal is zajló döntő megszervezésében vállalva szerepet.

A vetélkedő szinte mindenben más, mint a megszokott iskolai vetélkedők. Itt ugyanis nem kizárólag egy tantárgy, hanem a Kéktúrához kötődő összes iskolai tudás együttes alkalmazásával lehet jó eredményeket elérni. Az idei vetélkedő Csókakőtől Tapolcáig, a Bakony erdein  és  a Balaton-felvidéken át vezeti a túrázót, a döntő is helyben, Monostorapátiban lesz.

A vetélkedőbe 2019. november 4-ig lehet nevezni, 4 fős csapatokkal, 3 korosztályban ( 3-4.; 5-6.; 7-8. osztályosok). A vetélkedő és a jelentkezés részletei az induljel.kektura.hu honlapon olvashatóak.

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos, jelzett turistaút. A hossza több mint 1100 km. Ez Magyarország és Európa első hosszútávú turistaútja, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi Kéktúrával része az Országos Kékkörnek.
Teljesítése semmilyen kötöttséggel nem jár, az útvonalat végigjárva a rendszeres sportoláson túl képet kaphatunk hazánk életéről, tájairól, megismerhetjük mindennapjait, lakóit, történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit.

Az útvonalon a Magyar Természetjáró Szövetség
létrehozott két jelvényszerző túramozgalmat: az Országos Kéktúrát, illetve a Gyermekkéktúrát.
Ezek teljesítése feltételekhez kötött.
Kiírásukat itt olvashatod.

 

 

A Természetjáró
elindult több úton

 

Elindult a termeszetjaro.hu, a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) túra- és látnivaló-ajánló online szolgáltatása. Az oldalon az ország egész területét felölelő, részletes túraadatbázis mellett egy helyre gyűjtve találhatóak meg Magyarország legszebb természeti és kulturális értékei, valamint a túrázók számára fontos további hasznos információk, helyszínek adatai. A térképes online adatbázisban a rendszeres túrázókon kívül a hétvégi kirándulást tervezők, családdal, gyerekekkel útra kelők is megtalálhatják a nekik megfelelő célpontokat, útvonalakat.

Tovább

 

Céges rendezvények

Magyarország második legmagasabb pontján fekvő Galyatető Turistacentrum vállal céges rendezvényszervezést, csapatépítést, családi összejövetel és ünneplések kivitelezését.

 

Erdei iskola általános iskolások számára

Szeretettel várjuk az általános iskolás gyerekeket!
A dormitóriumban 31 főt tudunk elhelyezni, a kísérő felnőtteknek fürdőszobás szobát biztosítunk, igény szerint.

  Hossz: 1165 km

  Szakaszok: 27 db

  Bélyegzőhelyek: 152 db

  Szintemelkedés: 31.570 m

  Szintcsökkenés: 32.125 m

  Teljesítők száma

    (2019. 07. 04-ig): 6531 fő